Doelen van Western Girls Training Centre

De doelen van Western Girls Training Centre (WGTC) zijn onder andere de volgende. Het helpen van jonge meisjes tussen de 14 en 18 jaar door hen onderwijs te geven in het maken van kleren, naaiwerk en het maken van batiek. Deze jonge meisjes willen graag werken maar hebben niet de opleiding, toegang tot een vakopleiding of financiële middelen om dit mogelijk te maken. Het gevolg hiervan is dat de meisjes vaak op zoek gaan naar niet bestaand werk in de grotere steden. Een plek waar ze veelal afhankelijk worden van verkeerde mensen. Dit willen wij voorkomen.

Ons doel

Jonge Ghanese vrouwen zelfstandig keuzes te laten maken. Hiervoor moeten ze onafhankelijk kunnen zijn en dus een eigen inkomen verdienen. Wij willen dit door onderwijs en beroepsopleiding bereiken.

In onze school worden leerlingen opgeleid om kleding, batik, sieraden, tassen en andere producten te maken. Deze verkopen wij zowel in Ghana als in Nederland. De opbrengsten van de verkoop keert 100% naar hen terug om het salaris van de lerares, de kosten van elektriciteit en de materialen te betalen die wij hebben gebruikt.

Als de leerlingen klaar zijn met de opleiding dan willen wij graag dat elke leerling een naaimachine mee krijgt plus een startkapitaal van 50 Euro. Op deze manier wordt het voor hun namelijk makkelijker om hun eigen bedrijfje op te zetten.

Wat is onze grootste wens

Meer scholen zodat er meer jonge meisjes opgeleid kunnen worden;
Contracten afsluiten met (internationale) bedrijven voor afname van (werk)kleding.Dit geeft de afgestudeerde leerlingen nog meer kans op een succesvolle baan.

 

Beleidsplan 2021-2024

Gerelateerd