De Stichting stond dit jaar op de Boerenstreekmarkt bij de Dinkelhoeve in Heemstede. Hier zijn weer diverse producten verkocht die door onze leerlingen zijn gemaakt in Ghana. Bij de stand stonden namens de stichting de vrijwilligers Juliette Vroon en Petra Hartman. Het Heemsteeds Dagblad kwam ook langs en er werd een kort interview afgenomen. Bijgaand een deel van het nieuwsartikel waar onze vrijwilligers aan het woord zijn. Voor het hele artikel kunt u op de link klikken onderaan het nieuwsbericht.

 

Naast de kraam van Inge staan Juliette Vroon en Petra Hartman met handgemaakte spullen uit Ghana. De opbrengst van de kraam is voor Stichting ‘Western Girls Training Centre’, een stichting die kansarme jonge Ghanese vrouwen een opleiding geeft. “Wij verkopen dit voor onze vriendin Gina Rodenburg, zij is voorzitter en oprichter van de stichting”, legt Hartman uit. “Ze is
na 25 jaar in Nederland te hebben gewoond nu weer terug in Ghana. Bij het ‘Western Girls Training Centre’ krijgen meisjes een opleiding van drie jaar en leren naaien en eigen bedrijf opzetten. Ze krijgen als ze afstuderen een naaimachine en 50 euro die ze terug moeten betalen. De kosten van de opleiding worden deels gedekt door verkoop van de door hen gemaakt producten. De meisjes maken onder andere boodschappentassen van weggegooide drinkwaterzakjes.” (Voor meer informatie hierover kijk op www.helpghanagirls.com.)

Klik hier om het hele artikel te downloaden en te lezen

 

Gerelateerd